Boek nu

gastenboek

a slow holiday in the auvergne 1009002Uitzicht op de tuinBreedtegraad N 45.93913° Lengtegraad E 3.628825°
GPS/Navi – Voor de juiste instelling in uw navigatie gebruikt u "63550 Pitelet" (niet "63550 St Victor Montvianeix" want dan komt u enkele kilometers verderop terecht).

Pitelet ligt op slechts 10 kilometer van afrit 30 van de A89, de snelwegen die Lyon met Clermont Ferrand verbinden en die aansluiten op andere belangrijke verbindingswegen naar het noorden en zuiden (A71 naar Parijs, A89 naar Bordeaux en A75 naar Montpellier).
Routebeschrijving naar Pitelet vanaf afrit 30 van de snelweg A89:

De meeste navigatie systemen geven een omweg naar deze eindbestemming. Om uw reis zo stressvrij mogelijk te laten verlopen print u simpelweg deze beschrijving en volgt deze voor de rest van uw reis, zodra u op de snelweg A89 de afrit 30 hebt genomen. De borden geven daar aan “Thiers est” (in oostelijke richting) en “Thiers Centre” (in westelijke richting).

a slow holiday in the auvergne 1009001 Als u de vanaf de snelweg A89 de afrit 30 neemt, let dan op dat deze afrit is aangegeven als “Thiers centre” als u vanuit Lyon komt en “Thiers est” als u vanaf Clermont Ferrand komt.
• Direct (ca. 100 mrt) nadat u het betaalstation (Péage) gepasseerd bent, slaat u rechts af richting “Palladuc”. 

Het betaalstation is onbemand, maar de automaat accepteert creditcards, contant geld in munten en biljetten, en geeft wisselgeld terug. Let op: geen Betaalpas Maestro Nederland!!

• Volg deze weg door een klein industrieterrein voor ongeveer 1 km en buig dan rechts af richting ‘Palladuc 4 km”.
• Na ongeveer 2 km komt u bij een T splitsing, daar buigt u links af richting “Palladuc”.

• Volg de D7 tot u bij een volgende T splitsing in Palladuc komt ( U ziet hier een bar aan de rechter kant van de weg), hier gaat u rechtsaf. Direct daarna splitst de weg in twee richtingen, neem hier de linker afslag op de D 201 richting "La Guillermie".

• Volg de D 201 voor ongeveer 6 km ( Let op dat u niet per ongeluk rechts afbuigt op de D 201 richting "les Etivaux". Deze afslag gaat iets omhoog en deze moet u NIET nemen).
• Pitelet is het eerste dorp dat u nu bereikt. Na het bord Pitelet buigt de weg iets naar rechts, volg de weg ongeveer 100 meter tot de eerst mogelijke afslag linksaf het dorp in. Let op voor u afslaat, in deze bocht is slecht zicht op de andere weghelft, hier kunnen tegenliggers komen.
• Als u naar beneden rijdt door het dorp deelt de weg zich in drie richtingen. Neem de middelste weg en buig linksaf zodra u aan uw linker hand een klein gebouw gepasseerd bent. U ziet daar een houten tuinhek en een wit kruisbeeld op de tuinmuur. Parkeer voor dit hek, u bent aangekomen!